kk
Skarpeciochy: Suma długości boków kwadratu i jego przekątnej jest równa 1. Oblicz długośc przekątnej
kwadratu.
13 cze 21:30
Amaz:
brzydka liczba tu wychodzi, nie chce mi się robic
13 cze 21:31
Skarpeciochy: pomóż plis
13 cze 21:37
Amaz:
no dobra
13 cze 21:37
Skarpeciochy: nie wiem od czego zaczac
13 cze 21:38
13 cze 21:39
Amaz:
4a+a
√2=1, a
√2=? (no bo to chcemy obliczyć)
a(4+p{2])=1 (wyciągnąłem a przed nawias
| | 1 | |
a= |
| (mam nadzieję, że usunąć niewymierność z mianownika umiesz  ) |
| | 4+√2 | |
| | 4−√2 | | 4√2−2 | | 2√2−1 | |
a√2= |
| *√2= |
| = |
| kUniec |
| | 14 | | 14 | | 7 | |
13 cze 21:40
jo:
Przekątna d = a√2
zatem sumując boki kwadratu i jego przekątną powstaje równanie które trzeba rozwiązać
4a + a√2 = 1
następnie "a" podstawić do wzoru na przekątną.
13 cze 21:41
Skarpeciochy: jaj mam to zrobic
13 cze 21:41
Skarpeciochy: 4a + a√2 = 1
co to jest a√2
13 cze 21:42
Skarpeciochy: amaz to dobrze jest zrobione
13 cze 21:43
Skarpeciochy: bo jak ja robiłam to wyszłao mi trochę inaczej
13 cze 21:43
Amaz:
hmmm wydaje mi się, że dobrze zrobiłem, a masz odpowiedź, żeby sprawdzić?
13 cze 21:44
Skarpeciochy: no właśnie nie mam w tym jest problem

najwyżej bede miała zle jeden przykład
dziekuje za pomoc
13 cze 21:46
Skarpeciochy: jak bezdiesz miał problem z jakims innym przedmiotem to pomoge. Matmy nie kumam wogóle
13 cze 21:47
Godzio: w ogóle
13 cze 22:03
mila: nie wierzę w to niekumanie po prostu masz braki ,które trzeba znależc i nadrobić
13 cze 22:05