logarytmy
marek: Przyjmując, że a=log310 i b=log35, wyraź za pomocą a i b wartość logarytmu
log3500
13 cze 19:37
Eta:
chyba miało być tak zapisane

a= log
310 b= log
35
13 cze 19:53
Eta:
log
3500= log
35*100= log
35+log
3100= log
35+ log
310
2= log
35+2log
310=
= a +2b
13 cze 19:55
Eta:
sorry, źle spojrzałam:
odp: b+2a ....... oczywiście
13 cze 19:58
marek: a wiesz może jak zrobić tylko ze log3250 ?
13 cze 20:00
Eta:
podobnie:
log
3250= log
325*10= log
225+log
310= 2log
35+ log
310=...........
13 cze 20:02
marek: dzięki jesteś wielka
13 cze 20:03