matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy
tomek:
Przyjmując, że a=log
3
10 i b=log
3
5, wyraź za pomocą a i b wartość logarytmu: a) log
3
50
13 cze 19:25
Amaz:
log
3
50=log
3
5+log
3
10=...
13 cze 19:29
mila:
log
a
b+log
a
c=log
a
(b*c)
13 cze 19:37