ostrosłupy
maja: zad. pilne
jakie jest pole powierzchni całkowitej ostrosłupa prawidłowego czworokątnego o krawędzi
podstawy
długości 5cm i polu ściany bocznej 12cm2?
13 cze 18:28
walet:
Ile jest ścian bocznych?
Jaką figurą jest podstawa tego ostrosłupa?
13 cze 18:33
maja: podstawa to czworokąt p=a2 = 25
ściany 4
13 cze 18:37
Amaz:
73
13 cze 18:40
maja: to to ja wiem tylko nie umiem rozpisać ze wzoru
bo wszystkie mi mieszaj
13 cze 18:44
Amaz:
a wiesz co to jest pole powierzchni całkowitej?
13 cze 18:50
zojka : Pp=a2
Pp=5*5
Pp=25
to już wiesz
Pc= Pp+Pb
Pc=25+4*12
Pp=25+48
Pp= 73
Amaz czasem jest dobrze komuś pokazać
13 cze 19:41
Amaz:
wolę popytać, żeby uruchomić komuś mózgownicę
13 cze 19:42