ciąg
mateuss : Liczby: x−2,6,12, w podanej kolejności sa trzema kolejnymi wyrazami ciągu geometrycznego.
Liczba x wynosi:
A: 0
B:2
C:3
D:5
+ rozwiązanie
z góry dziękuje
13 cze 17:57
kalafiorowa:
62=(x−2)*12
oblicz...
13 cze 18:07
mateuss : jak todokładnie obliczy
13 cze 18:08
kalafiorowa:
wykonaj dzialania: potegowanie, mnozenie, dzielenie, odejmowanie... tak aby wyliczyc x
13 cze 18:09
mateuss : możeszto obliczyć proszę bo mi jest to bardzo potrzbne
13 cze 18:11
kalafiorowa:
to sa dzialania niemalze dla podstawowki
36=12x−24
12x=36+24
12x=60
x=5
13 cze 18:16
mateuss : dziękuje są juz blisko wakacje i ja juz nie chce mi sie nic obliczać
13 cze 18:19
walet:
Nie dajcie sie podpuszczać
mateussowi
13 cze 18:23