matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Dany jest ciągarytmetyczny -7,-4,-1 Pięćdziesiąty wyraz tego ciągu jest równy:
mateuss :
A: 140 B: 143 C: 154 D: 157
13 cze 17:13
adix:
an=a1 + (n−1)r r=3 an=−7+ 49*(3) an= 147−7=140
chyba dobrze
13 cze 17:30