logarytmy
ola: log
16 36{6}
| | 1 | | 1 | | 1 | |
log |
| 60−log |
| 6 +log |
| 0,4 |
| | 2 | | 2 | | 2 | |
log4
4√2
log16 64
5√4
13 cze 13:53
mila: Takie same podstawy i dodawanie to mnożysz a odejmowanie to dzielisz
log 16 645√4=x
16x=645√4
42x=43*4do potęgi 1/5
dokończ
13 cze 14:05
ola: 42x=44,5
0=43,2−42x
0=41,2
13 cze 20:42
ola: 42x=44,5
0=43,2−42x
0=41,2
13 cze 20:43
mila: Ola jest *41/5
13 cze 20:48
mila: I nie robi sie w ten sposób jak masz już jednakowe liczby to je opuszczasz i zostają tylko
potegi
13 cze 20:50
mila: Ola jakiś problem ?
13 cze 20:57
ola: 2x=3+0,2
2x=3,2−2
x=1,2
13 cze 21:02
mila: Ola 2x=3,2 zawsze dzielimy przez liczbe,która stoi koło x
13 cze 21:07
ola: x=1,6
13 cze 21:08
ola: x=1,6
13 cze 21:09
mila: tak
13 cze 21:10
ola: log44√2
x=1/2
13 cze 21:14
ola: log1/2 60−log1/2 6+log1/2 04=log1/2 4
13 cze 21:17
mila: Ola napisz jak liczyłaś poprzedni
13 cze 21:19
13 cze 21:19
13 cze 21:20
ola: 22x=214
13 cze 21:23
ola: 22x=214
13 cze 21:23
ola: 2x=1/4 //2
x= 1/8
13 cze 21:26
mila: Ola, ta liczba która, jest na dole podniesiona do jakijeś potęgi daje w wyniku 36*{6}
czylipiszemy (1/6)x= 36*√6
13 cze 21:27
mila: to dobrze
13 cze 21:31
mila: Ola poprzednie jest zle
13 cze 21:37
ola: log1/2 60−log1/2 6+log1/2 04=log1/2 4 to?
13 cze 21:41
mila: 1/6=6−1
13 cze 21:41
ola: x=−2,5
13 cze 21:45
mila: powinnas rozpisac log1/2(60:6*0,4)=log1/24=−2
13 cze 21:47
ola: dziękuje bardzo za pomoc
13 cze 21:49
mila: żeby to dobrze wygladało to piszesz( 1/6)x=62 i 1/2
6−x=62i1/2
−x=2 12
x=−212
13 cze 21:54
mila:
13 cze 21:54