13 cze 13:38
PsychoX1989: Wzór znam, ale da się to obliczyć bez kalkulatora może i bez przecinków
13 cze 13:41
mila: nie trzeba kalkulatora logab=w liczniku logcb w mianowniku logca
13 cze 13:47
mila: z pierwszego w mianowniku wychodzi 1 zostaje wiec log25 a drugi przekształacasz zgodnie z
tym wzorem wprowadzaja 2 do podstawy
13 cze 13:48
mila: zrobiłeś?
13 cze 14:08
PsychoX1989: No mianownik byłem w stanie obliczyć, ale licznik to przecież nie można policzyć bez
przycinków, bo to wychodzi z log
25 = 2,321928095. Jak ten log policzyć
13 cze 14:09
Basia:
| | log28 | |
log25*log58 = log25* |
| = ............... |
| | log25 | |
dokończ
13 cze 14:10
PsychoX1989: aha, dzięki
13 cze 14:11
PsychoX1989: skracamy no nie

i wychodzi 3
13 cze 14:13
b.: zgadza sie
13 cze 16:33