matematykaszkolna.pl
kwadrat magiczny Lucyna: Witam, mam prośbę. Czy możecie mi podać wszystkie kwadraty magiczne 3x3 których suma po przekątnych w linie prostej w pionie i poziomie wynosi 15. Wychodzi mi takich 8 kwadratów, ale nie jestem pewna czy jakiegoś nie pominęłam. Rozwiązuję ciekawe sudokuemotka ale z tymi które mi wyszły ciągle rozbijami się o sprzeczność:( także pomocy!
13 cze 12:26
Basia: kiedyś to sobie przy rozwiązywaniu sudoku wypisałam 483 159 726 i wszystkie "obroty" tego ale zawsze wokół centralnej "5"
13 cze 14:05
Basia: no to będzie osiem i ani jednego więcej czyli masz wszystkie powodzenia przy sudoku
13 cze 14:30
Lucyna: dzięki Basiuemotka właściwie już mi się udało w 3/5 je wypełnić, chcesz też na maila? To bym Ci przesłałaemotka tylko byś musiała je sobie przerysować, bo moja Basia tam zaczęła uzupełniaćemotka
13 cze 16:05
Basia: jeżeli nie jest z czasopisma "Rozrywka nie tylko sudoku" to chętnie bym się pobawiła "Rozrywki nie tylko sudoku" mam
13 cze 16:48
Lucyna: ano niestety właśnie z tegoemotka podoba mi się, będę musiała to zaprenumerować, bo nigdzie na moim końcu świata jeszcze tego nie widziałam:(
13 cze 17:06
Basia: tylko w kioskach Ruchu są dostępne, Kolporter i inni tego wydawnictwa nie mają kupuję i rozwiązuję od urodzenia (wydawnictwa, nie mojego) jedyne z tego typu na poziomie, inne to śmiech na sali
13 cze 20:31
bzzz: kiedyś w lidlu kupiłam książęczkę SUDOKU dla profesjonalistów... nie to żebym była takim orłem, ale nie lubię gdy mi przychodzi coś zbyt łatwo, więc wolę się pomęczyć, może i poirytować, ale mieć satysfakcję, że udało mi się rozwiązać coś trudnego. Tylko ile można rozwiązywać jedno i to samo, owszem są trudne i przecież też nie rozwiązuję wiecznie jednego diagramu ale urozmaicenie zasad jest odświeżająceemotka słyszałam o sumdoku i kilku jeszcze odmianach sudoku, ale niestety jakoś nigdzie tego nie można kupić. L.
14 cze 14:45