13 cze 11:02
Mateusz: | | 3 | |
b oznacza tu czynnik stojący przy n np mamy taki ciąg an = (1+ |
| )2n i mamy policzyc |
| | n | |
jego granice np
13 cze 11:07
Mateusz: ups sory zle nie to miało byc
13 cze 11:08
toom23 : dzięki
13 cze 11:09
toom23 : yy czyli jak ma być
13 cze 11:09
Mateusz: ciekawy wzor ja pamiętam tylko taki z tym co ty podałes to nie przypominam sobie zebym sie
spotkał moze ktos inny na forum bedzie wiedział
13 cze 11:11
Jack:
(1+an)bn=(1+an)n/a * a/n * bn=(1+an)na) an *bn → eab
a,b to dowolne stałe różne od zera. Zmienną jest jedynie "n".
13 cze 11:20