matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
procenty
Jogi:
O ile procent pole trójkąta BCD różni się od pola trójkąta ADC pole trójkąta BCD=9[J]
2
pole trójkąta ADC=9
√
3
−9[J]
2
13 cze 10:37
Basia:
P
ADC
= 9
√
3
−9 to 100% P
BDC
−P{ADC} = 18−9
√
3
to x% stąd
(18−9
√
3
)*100
x =
9
√
3
−9
dokończ
13 cze 14:19