matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pytanie
ola:
jaki jest wzor na przekatna w rombie
13 cze 09:55
R.W.16l:
Nie istnieje wzór NA PRZEKĄTNĄ ROMBU... ewentualnie na długość
http://www.google.pl/#hl=pl&q=wz%C3%B3r+na+przek%C4%85tn%C4%85+w+rombie&aq=f&aqi=g1&aql=&oq=&gs_rfai=&fp=c67b6e68e91fdfad
, ba nawet skonkretyzuję
http://pl.wikipedia.org/wiki/Romb
albo podam inaczej− znasz wzór na pole rombu? przekształc go, podstaw dane i masz
13 cze 10:01