wyznaczyc konstrukcyjnie (wszystkie sposoby)
Malwina: wyznaczyc konstrukcyjnie (wszystkie sposoby)
√3,√31,√64,√21,√17,√5,√6
13 cze 09:45
13 cze 10:03
R.W.16l: Szkoda, ze przeciwprostokątne się nigdy nie pokryją, więc będzie się mieszało, ale wystarczy
kolejne warstwy innym kolorem i będzie

ja bym tak to zrobił
13 cze 10:06
Malwina: dziekuje
no ale to tylko 1 sposob ale mimo wszystko dziekuje!

**
14 cze 11:45
AS: Wykorzystaj pewne własności
a) √3 to dwie wysokości trójkąta równobocznego o boku równym 1
b) 31 to (3*√3)2 + 22
c) banalne , √64 = 8 = 8*1
d) 21 = 52 − 22
e) 17 = 42 + 12
f) 5 = 22 + 12
g) 6 = 22 + 12 + 12
wykorzystaj tw.Pitagorasa i trójkąt prostokątny
14 cze 17:17