Przekształcenia
Łukasz: Trójkąt ABC ograniczony jest prostymi y= 2x−2, y=x+1, y=2x+4.
a)zapisz warunek, jaki spełniają współrzędne punktów należących do tego trójkąta.
b) Oblicz pole trójkąta
To jedne z zadań, które znajdowały się na egzaminie. Pomóżcie się z nimi uporać.
12 cze 10:46
Lucyna: coś źle zapisałeś ponieważ masz tam dwie proste równoległe a nie ma trójkąta który by miał dwa
boki równoległe.
12 cze 10:49
Łukasz: Treść zadania jest ok
12 cze 11:28
Lucyna: no to ja się poddaję, bo po narysowaniu tych prostych nijak żadnego trójkąta nie ma.
12 cze 11:54
Klaudia: tam ma być y=−2x+4
2 lis 12:18
Sztefan Meler: czesc
2 lis 12:19