matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
d
Soraya:
Dla jakiej wartosci a funkcja y=ax+1 ma takie samo miejsce zerowe jak funkcja f(x)=3x+2 ?
11 cze 22:37
Amaz:
−3
a=
?
2
11 cze 22:38
Amaz:
ale chyba bez minusa
11 cze 22:39
Kejt:
3x+2=0 3x=−2
2
x=−
3
y=ax+1
2
y=−
a+1
3
2
−
a+1=0
3
wylicz z tego "a". powinno być ok
11 cze 22:39