matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
elastyczność funkcji
maadzia :
wyznacz i zinterpretuj elastyczność funkcji: f(x)=x
√
x
11 cze 17:38
Basia:
x
E
y
=
*f'(x)
y
policz pochodną f'(x) korzystając z tego, że f(x) = x*x
1/2
= x
3/2
podaj wynik
11 cze 17:46