dany jest wielomian P(x) obliczP(1/2) gdy
wielomiany: 3 2
P(x)= 2x − 3x = 21
11 cze 15:31
robinka: a możesz to jeszcze raz napisać
11 cze 15:33
wielomiany: P(x)= 2x3−3x2=21
11 cze 15:33
Basia:
napisz porządnie, bo na pewno to nie jest P(x) =2x−3x=21
instrukcja pisania potęg obok okienka, w którym piszesz
11 cze 15:33
robinka: mam na myśli przykład> legend po lewej stronie
11 cze 15:33
wielomiany: P(x)= 2x3−3x2+21
11 cze 15:33
Basia:
potęgi już ok ale jeszcze nie jest dobrze
tam na pewno nie ma =21
11 cze 15:34
robinka: | | 1 | | 1 | | 1 | |
P( |
| )=2( |
| )3−3( |
| ) 2+21 > oblicz  |
| | 2 | | 2 | | 2 | |
11 cze 15:36
wielomiany: P(x)=2x3−3x2+21
11 cze 15:36
Basia:
masz policzyć P(12) czyli w miejsce x wstawić 12
P(12)= 2(12)3−3(12)2+21
spróbuj dokończyć
11 cze 15:36
robinka: P(0,5)=0,250−0,75+21 > dokończ
11 cze 15:37
wielomiany: dzieki juz mam.
11 cze 15:42