Oblicz
Monika: 1. Oblicz:
a) P(A∪B), wiedząc, że P(A)= 311, P(B)= 811, (P∩B)=111
b) P(A∪B), wiedząc, że P(A)=P(B)=13, P(A∩B)=14
c) P(A∩B), wiedząc, że P(A)= 15, P(B)=38, P(A∪B)= 12
Prosze obliczyć żeby było dokładnie i zrozumiale, prosze....
11 cze 14:33
b.: wystarczy zastosowac wzor:
P(A u B) = P(A) + P(B) − P(A n B)
11 cze 14:37
b.: policz sama...
11 cze 14:38
Monika: chodzi o to że ja mam to rozwiązane tylko nie wiem z kąd to się wzieło! Dlatego prosze żeby
ktoś kto to umiał, to rozwiązał żebym wszystko wiedziała
11 cze 16:15
Basia:
podstaw do wzoru, który podał Ci b. i wykonaj rachunki na ułamkach
11 cze 16:16