funkcja
kamil: | | x+2 | |
Funkcja f określona jest wzorem f(x)= |
|
|
| | x−1 | |
a) wyznacz te argumenty dla których funkcja f i funkcja g(x)=x+8 przyjmuje tą samą wartość
b)znajdź punkty przecięcia się funkcji f i g
11 cze 09:39
b.: a) rozwiaz rownanie f(x)=g(x) (dostaniesz rownanie kwadratowe...)
b) w a) znajdziesz wspolrzedne x tych punktow przeciecia, wystarczy tylko policzyc wsp.
y=f(x)=g(x)....
probuj
11 cze 10:25
kamil: wyszło mi x2 +6 * x − 10 = 0 i czy √delta= √76
11 cze 10:31
b.: tak zgadza sie
11 cze 11:07