matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
niepojętna:
w trapezie ABCD który nie jest równoległobokiem, boki AB i CD są równoległe.Przekątna Bd dzieli ten trapez na dwa trójkąty podobne.Wiadomo,że |AB|=10 |BD|=8 i |AD|=5 oblicz obw trapezu
15 gru 23:44
M:
14 paź 19:26