| 1 | 1 | |||
( | −sinα)( | −sinα)*( tgα+ctgα ) | ||
| cosα | sinα |
| 1 | sinαcosα | 1 | sin2α | sinα | cosα | |||||||
( | − | )( | − | )( | + | ) = | ||||||
| cosα | cosα | sinα | sinα | cosα | sinα |
| (1−sinαcosα) | (1−sin2α) | sin2α + cos2α | ||
( | ) =
| |||
| cosα | sinα | sinαcosα |
| (1 − sinαcosα)cos2α | 1 | ||
( | ) =
| ||
| sinαcosα | sinαcosα |
| 1−sinαcosα | sin2α + cos2α − sinαcosα | cosα | |||
= | = 1 + ( | )2 − | |||
| sin2α | sin2α | sinα |
| cosα | ||
= 1 + ctg2α − ctgα
| ||
| sinα |