matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
uprośc wyrażenia
ela:
a) log
2
(log100) b) 5
log5/log25
10 cze 21:08
Eta:
a) log100=2 to log
2
( log100)= log
2
2= 1 b) log25= log5
2
= 2log5
log5
log5
to: wykładnik
=
=
1
2
log25
2log5
zatem 5
1/2
=
√
5
10 cze 21:18