matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz wartośc wyrażenia
ela:
a) 3
1/2log
3
16
b) 27
log
3
2−1/3
10 cze 21:06
Godzio:
3
log
3
16
1/2
= 3
log
3
4
= 4
8
b) 27
log
3
2
: 27
1/3
= 3
3log
3
2
: 3 = 3
log
3
8
: 3 =
3
10 cze 21:10
nat:
3log− 3−1/2 81
20 lis 15:30