matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
W trójkącie ABC dane są |AC|=3, |kąta ABC|=30, |kąta BAC|=45. Oblicz pole tego t
pomocy:
W trójkącie ABC dane są |AC|=3, |kąta ABC|=30, |kąta BAC|=45. Oblicz pole tego trójkąta.
10 cze 19:48
Godzio:
h
sin45 =
3
3
√
2
= h = x
2
h
tg30 =
y
3
√
2
1
√
6
y =
*
=
2
√
3
2
h * (x+y)
P =
2
10 cze 20:00