z góry wielkie dzięki ;)
xxxxx: oblicz
b)log
5√5
d)log0,01
e)log
66
√6
g)log
39
10 cze 18:30
Kejt:
log
a b=c <=> a
c=b
c=−4
reszta analogicznie według wzoru.
10 cze 18:36
mila: log3 1/81=x
3x=1/81
3x=(1/3)4
3x=3 do potęgi −4
x=−4
10 cze 18:39
mila: √5=51/2 jezeli jest pierwiastek z liczby to liczba jest podniesiona do potęgi ,która
jest ułamkiem
a jeżeli jest 1/liczbe to znaczy ,ze potęga jest ujemna
10 cze 18:46
Godzio: mila
jeśli chcesz otrzymać 51/2 to tak: 5 (strzałeczka do góry) {1/2}
10 cze 18:48
mila: dzieki 51/2
10 cze 18:54
mila: XXXXX masz jakieś pytania ?
10 cze 19:10