matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jj
xxxxx:
zapisz wyrazenie w postaci 2
k
, gdzie k jest liczbą wymierną
√
2
3
√
2
10 cze 17:45
Godzio:
√
2
3
√
2
=
√
2 * 2
1/3
=
√
2
1/2+1/3
=
√
2
5/6
= 2
5/12
10 cze 17:48