matematykaszkolna.pl
Potrzebuje na jutro błagam od tego zalezy czy bede mial 2!!!!!! (DO JUTRA DO10) Tomek Pomocny: Witam! Błagam pomóżcie mi to posprawdzać , chodzi o błędy, tylko i wyłącznie o poprawienie błędów DZIEKUJE Zad 4.Ich angenehme Aufenthalt in Frankfurt, Ich brauche ein einzelzimmer mit Anblick auf die Hof, Er reserviert drei personen zimmer auf zwei nachten. Iht sucht Ubernachtung mit wohle Emanhrung Das Hotel liegt in ruhe Platz Das vier personene zimmer kostet 130. Zad 1 Womit fahren sie ins Buro, Ich fliege mit den Helikopter oder nehme Ich eline Taxi, Womitfahrst du in der urlaub? Ich fahre mit meinem Freundlin, Wir fliegen mit unseren Kindern Die Frau hat eine Brille und auch eine Handy Die famillie mit Einzenkind Zad 5. Hey Max du musst erreichen zum Zentrum fur behinderen Du musss fahren am dreiten Ampel links und dann auf nechste kreuzung garadeaus Das Zentrum befilnden sich am rechte siete Zad 6. Sie wohnen in elne grosse Stadt, Du rabaitest in diese Buro, Ihr wartet auf eine Banhof, Ich mache in diese Geschaft einkaufe, Wir sitzen aut diesem Bank NAPRAWDE DZIEKUJE< PILNE DO JUTRA 10
9 cze 23:34
Godzio: Może lepiej napisz co chciałeś napisać po polsku bo no już na początku brakuje czasownika .Ich angenehme Aufenthalt in Frankfurt = Ja przyjemny pobyt w Frankfurcie a powinno być Ich verbringe ( i teraz tez nie wiadomo czy przeszly, teraźniejszy czy przyszly emotka ) angenehme Aufenthalt in Frankfurt więc napisz po polsku jak się szybko wyrobisz to pomogę
9 cze 23:43
Tomek Pomocny: Aha, no jak da rade to Według tych wszystkich zdań w zadniu 4, ten sam czas, raczej terazniejszy DZIEKI! jaki czas uznasz w kilku zdaniach przy sobie taki mozesz zastosowac, naprawde dziekuje
9 cze 23:50
Tomek Pomocny: terazniejszy bedzie dobry na 100%emotka
9 cze 23:53
Godzio: Ale ustalmy treść zadania może najpierw emotka masz poprawić te zdania żeby były poprawne czy to sam napisałeś i chcesz żeby Ci sprawdzić
9 cze 23:54
Tomek Pomocny: sam napisalem i chce zeby byly poprawnie napisane, tzn troche inaczej to wygladalo kolega dorwal sprawdzian i spisal po polsku zadania(polskich nie mam) no i przetlumaczyl(technikum górnicze, niemiecki mamy na sile, raz w tygodniu , totalnie nic nie wiemy z niego) a matura angielski, a niemieckiego wogole nie rozumie. Wystarczy sprawdzic bledyemotka
9 cze 23:58
Tomek Pomocny: albo jak uwazasz to dopisz cos od siebie, rano wstane o 6 i bede wkuwal jak Ci sie uda poprawić , skorygować
9 cze 23:59
Tomek Pomocny: Jest jeszcze grupa B, B. Zad 5. Sie sprechen bei diesem Brunnen, Sie arbeitet in diese Firma, Du wartest auf eine Haltstelle Ihr hrinkt tee bei einem Markstanden, WIr essen in diese Restaurant Zad3. Ihr braucht Doppelzimmer mit WC und Suche, Sie besttellte drein Nachte mit Halbpension, Hier ist ruhing, Du hat viel Gepack, Frau helga wurde Zimmer mit blick auf die strabe Zad4. 1−c , 2−d, 3−e, 4−f, 5a,6−b Zad5. Hey Max. Du musst erzielen zum fahschule Du muss fahrt auf zwiete Ampel am rechts und dann auf erste kreuzung links. Die schule befliden sich auf Potoczna und Długa strasse. DZIEKI RATUJESZ MNIE
10 cze 00:00
Godzio: postaram się ale nie obiecuje że zrobię obie grupy bo zaraz zasnę
10 cze 00:07
Tomek Pomocny: nie zasypiaj blagam !emotka licze na Ciebie !
10 cze 00:09
Tomek Pomocny: możesz na raty wysłać to się w miedzy czasie podszkolę na jutro
10 cze 00:23
Godzio: ich will angenehme Aufenthalt in Frankfurt verbringe und ich brauche ein zimmer mit Anblick auf die Hof. − chce spędzić miły pobyt w Frankfurcie i potrzebuje jeden pokój z widokiem na podwórko. Er reserviert Dreibettzimmer auf zwei nachten. Ihr sucht ubernachtung mit wohle Ernährung. Das Hotel liegt in Ruheplatz − tego słowa nie jestem pewien − on rezerwuje 3 − os. pokój na 2 noce. wy szukacie noclegu z zdrowym wyzywieniem, hotel lezy w spokojnym miejscu Nie moge zrozumieć sensu większości zdań, naprawde nie dasz rady na polski ?
10 cze 00:24
Godzio: np. Womit fahren sie ins Buro, Ich fliege mit den Helikopter oder nehme Ich eline Taxi, − z kim jedziecie do biura ja lece helikoprem czy mam taksówkę
10 cze 00:26
Godzio: Womit fahrst du in der urlaub? Ich fahre mit meinen Freundlin/Frau, Wir fliegen mit unseren Kindern − z kim jedziesz na urlob ja jade z moją dziewczyną/żoną . Lecimy z naszymi dziećmi
10 cze 00:27
Godzio: Die Frau hat eine Brille und auch eines Handy. Die famillie mit Einzenkind − Kobiera ma okulary i też komórkę. Rodzina z jedynakiem.
10 cze 00:30
Godzio: Hey Max du musst zum Zentrum fur Behinderten erreichen. Du musst fahren am dreiten Ampel nach links und dann auf nechste kreuzung garadeaus. Das Zentrum befilnden sich am rechte Seite hey max, musisz do zentrum dla niepełnosprawnych dotrzeć, musisz jechać w lewo przy 3 światłach później na następnym skrzyżowaniu prosto, centrum znajduje się po prawej stronie
10 cze 00:36
Tomek Pomocny: jak chce Ci sie spac, to tylko popraw błedy bedzie szybciej , nie musisz specjalnie tlumaczyc!, ok ja juz przepisuje i sie ucze, thx
10 cze 00:36
Godzio: Sie wohnen in elne grosse Stadt, Du arbeitest in diese Buro, Ihr wartet auf eine Bahnhof, Ich kaufe in diese Geschaft ein, Wir sitzen auf diesem Bank Oni mieszkanją w dużym mieście. ty pracujesz w tym biurze. wy czekacie na stacji. ja robie zakupy w tym sklepie. wy siedzicie na tej ławce
10 cze 00:38
Tomek Pomocny: elegancko Ci to idzie, dlugo niemieckiego sie uczysz?
10 cze 00:40
Godzio: Sie sprechen bei diesem Brunnen, Sie arbeiten in diesen Firma, Du wartest auf eine Haltstelle Ihr trinkt tee bei einem Markstanden, WIr essen in diesen Restaurant Zad3. Ihr braucht Doppelzimmer mit WC und Suche?, Sie besttellen drei Nachte mit Halbpension, Hier ist ruhig, Du hast viel Gepack. Frau helga wurde Zimmer mit blick auf die strasse − ostatniego zdania nie jestem pewien wiec zostawiam
10 cze 00:42
Godzio: 4 lata
10 cze 00:43
Godzio: Hey Max. Du musst zum fahschule erreichen. Du musst auf zwiete Ampel nach rechts und dann auf erste kreuzung nach links. Die schule beflinden sich auf Potocznastrasse.
10 cze 00:45
Godzio: dobra to by było na tyle ja już lece spać powodzenia jutro na teście
Godzio: właściwie dzisiaj emotka
Tomek Pomocny: hah dzieki emotka Jestes Wielki
10 cze 00:47
Sąsiad Tomka Pomocnego xd: Tomku Pomocny − jaki Ty nieogarnięty jesteś
10 cze 00:48
Tomek Pomocny: ee jestes jeszcze? bo jeszcze 2 zdania sa
10 cze 00:48
Tomek Pomocny: fuck, Gondzio jestes?
10 cze 00:49
Tomek Pomocny: powiedz ze tak
10 cze 00:49
Godzio: no szybko
10 cze 00:50
Godzio: mam jutro na 7:30 do szkoły więc wiesz
Tomek Pomocny: Sie sprechen bei diesem Brunnen, Sie arbeiten in diesen Firma, Du wartest auf eine Haltstelle Ihr trinkt tee bei einem Markstanden, WIr essen in diesen Restaurant Zad3. Ihr braucht Doppelzimmer mit WC und Suche?, Sie besttellen drei Nachte mit Halbpension, Hier ist ruhig, Du hast viel Gepack. Frau helga wurde Zimmer mit blick auf die strasse , to zostalo jakby ktos mi to sprawdził
Tomek Pomocny: no tak tak dla picu sprawdz, nie tlumacz!
10 cze 00:51
Godzio: poprawiłem co można było poprawić ( wg. mnie) tylko nie wiem o co chodzi z tym "Suche" i z ostatnim zdaniem
10 cze 00:51
Godzio: spójrz wyżej
10 cze 00:52
Godzio: Dobra już naprawdę idę, nie dam rady dłużej siedzieć emotka
10 cze 00:52
Tomek Pomocny: ale to jest dobrze wczystko:? 4wiadomosci w gore te 5 linijek to jest dobrze?, dobra to suche nie trzeba
10 cze 00:53
Tomek Pomocny: wszystko*
10 cze 00:53
Tomek Pomocny: ah dobra wszystko mam jest ok!
10 cze 00:54
Tomek Pomocny: wszystko gra i buczy elegancko dzieki
10 cze 00:54
Tomek Pomocny: Sie sprechen bei diesem Brunnen, Sie arbeiten in diesen Firma, Du wartest auf eine Haltstelle Ihr trinkt tee bei einem Markstanden, WIr essen in diesen Restaurant Zad3. Ihr braucht Doppelzimmer mit WC und Suche?, Sie besttellen drei Nachte mit Halbpension, Hier ist ruhig, Du hast viel Gepack. Frau helga wurde Zimmer mit blick auf die strasse − to tak napisze jak co
10 cze 00:55
Tomek Pomocny: "Godzio: Sie sprechen bei diesem Brunnen, Sie arbeiten in diesen Firma, Du wartest auf eine Haltstelle Ihr trinkt tee bei einem Markstanden, WIr essen in diesen Restaurant Zad3. Ihr braucht Doppelzimmer mit WC und Suche?, Sie besttellen drei Nachte mit Halbpension, Hier ist ruhig, Du hast viel Gepack. Frau helga wurde Zimmer mit blick auf die strasse − ostatniego zdania nie jestem pewien wiec zostawiam "" to uzyje, to ostatnie zdanie zostawie i jest git
10 cze 00:56