wycinek koła
plinaska: Pole wycinka koła jest równe P, a łuk tego wycinka ma długość l. Oblicz długość promienia koła
jeśli P=10πcm2, l=2,5πcm2
9 cze 21:02
Kejt:
P=10πcm
2
l=2,5πcm
rozwiąż ten układ. coś niejasne?
9 cze 21:14
9 cze 21:15
plinaska: a mógłby mi ktos rozwiązać ten układ? bo coś mi nie wychodzi poprawny wynik.
9 cze 21:28
Kejt: rozwiąż go tutaj. poprawię jak będzie trzeba.
9 cze 21:33
Eta:
| | α | | 10 | |
z 1) równania : |
| = |
|
|
| | 360o | | r2 | |
| | 10 | |
2) równanie: 2,5= 2r* |
|
|
| | r2 | |
r= 8 cm
9 cze 21:39
9 cze 21:41
plinaska: wydaje mi się, że l, czyli 2,5πcm to jest łuk tylko tego wycinka a nie cała długość okręgu
9 cze 21:43
antymatma.: Ej ludzie to może nie do tego zadania , ale mozę pomozęcie mi plisss to bardzo ważne i łatwe ,
ale ja mam 3 z majzy i nic nie rozumiem . :< Antymatma , to jest 2 pod tym zadaniem plis o
pomoc . !
9 cze 21:46
Kejt: | | α | |
dlatego się mnoży przez |
| |
| | 360o | |
α − kąt między promieniami na których leży łuk
9 cze 21:47
antymatma.: pomożecie mi . ? prosze to ważne dal mnie bładam . antymatma , zrobicie . ?
9 cze 21:49