Macjejowa: Rozwiąż i sprawdź rozwiązanie równania

-(x - 4)
2 = (3 - x)(3 + x)
15 gru 21:48
Macjejowa: proszę rozwiążcie mi to
15 gru 21:50
gaga:
Ojjj Maciejowa

tylko wzorki i już

-(x
2 -8x +16) = 9 - x
2
- x
2 +8x -16= 9 - x
2
8x= 25 /: 8
x = 25/8
15 gru 21:52
Macjejowa: ja to cz sprawdzic

powiecie mi
15 gru 22:04
Basia:
podstawić do tego równania
-(x - 4)2 = (3 - x)(3 + x)
25/8 za x
po lewej i prawej ma wyjść to samo
jak wyjdzie to samo - dobrze
jak co innego - źle
15 gru 22:09
Macjejowa:
czyli 25 25 25
- ( --- - 4)2 = ( 3 - --- )(3 + ---)
8 8 8
iii..... i nie wiem jak dalej... nie umiem rozwiazywac tego...
15 gru 22:13
Macjejowa:
czyli 25 25 25
- ( --- - 4)2 = ( 3 - --- )(3 + ---)
8 8 8
- (25/8)2 - 42 = 32 - 25/82
próbuje ........ nie wiem ..........
15 gru 22:16
Macjejowa: - (25/8)
2 - 4
2 = 3
2 - 25/8
2 zakładając że to jest dobrze...
- 625 - 16 = 6 - 625 .............tak........
15 gru 22:22
Macjejowa: cos pomieszałam nie zgadza sie...

641 ≠ 619
błagam o pomoc
15 gru 22:25
marycha: x=7/8 znaki przekreciłaś gaga
15 gru 22:31
Macjejowa: co robie zle

blagam niech ktos mi powie

już musze isc zaraz
15 gru 22:31
marycha: nie sorki mi się szajsło
15 gru 22:34
Basia:
masz to w drugi okienku
15 gru 22:37
gaga:
Marycha jakie znaki

? o co Ci chodzi

15 gru 22:47
arti: 4x5−x3−4x2+1
10 sty 13:42
bezendu: x3(4x2−1)−1(4x2−1)
(4x2−1)(x3−1)
(2x−1)(2x+1)(x−1)(x2+x+1)
10 sty 13:48