trudne
mateos133: zad 1
Podstawą graniastosłupa prostego jest równoległobok o bokach 6 cm i 8 cm oraz kącie ostrym 600
. Krótsza przekątna graniastosłupa tworzy z płaszczyzną podstawy kąt 450 . Oblicz pole
powierzchni całkowitej tego graniastosłupa.
PLS
9 cze 19:03
Godzio:

Najpierw rysunek i powiedz na jakim poziomie jesteś (gimnazjum czy LO ? )
9 cze 19:28
mateos133: Gimnazjum
9 cze 19:30
Godzio:

to sin cos tg chyba miałeś
8 − 3 = 5
5
2 + h
2 = d
2
25 + 27 = d
2
d = 2
√13
| | b | |
tg45 = |
| b − krawędź boczna graniastosłupa |
| | d | |
2
√13 = b
P
c = 2 * 8 * 2
√13 + 2 * 6 * 2
√13 = 32
√13 + 24
√13 = 56
√13
9 cze 19:32
mateos133: thx
9 cze 19:34