wzor
anka: czy jest takie rownanie gdzie r=R/2
r−promien okregu wpisanego w trojkat
R−promien okregu opisanego na trojkacie
9 cze 08:52
Basia:
jest prawdziwe w trójkącie równobocznym
w pozostałych przypadkach nie musi
9 cze 10:17
anka: a czy w prostokatnym trojkacie dlugosc wysokosci opuszczonej na przeciwprostakatna z kąta
90stopni mozemy wyliczyc jako h=√c
c−przeciwprostokatna
9 cze 18:58
Godzio:

h =
√x*y gdzie x i y to odcinki na które wysokość podzieliła przeciwprostokątną
9 cze 19:00
anka: no tak

jej dzieki
9 cze 19:01
anka: jutro mam spr z matematyki z geometri wlasnie. przypominam sobie wszystko ale marne tego skutki

dziekuje
9 cze 19:02