trygonometria
rex: | | |cosx| | |
chciałbym się dopytac czy równanie y= |
| ma jakieś rozwiązania? musze je rozwiązac |
| | cosx | |
graficznie
8 cze 21:37
Basia:
to nie jest równanie; to funkcja
cosx≥0 ⇔ x∊<−π2+2kπ, π2+2kπ)
wtedy |cosx|=cosx i f(x)=1
cosx<0 ⇔ x∊<π2+2kπ, 3π2+2kπ)
wtedy |cosx|=−cosx i f(x)=−1
8 cze 21:43
Basia:
nawiasy mi zrobiły psikusa, a nie są tu obojętne
cosx≥0 ⇔ x∊<−π2+2kπ, π2+2kπ>
wtedy |cosx|=cosx i f(x)=1
cosx<0 ⇔ x∊(π2+2kπ, 3π2+2kπ)
wtedy |cosx|=−cosx i f(x)=−1
9 cze 01:17