matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ostrosłupy
zuza :
pilne pole powierzchni bocznej sześcianu jest równe 100cm
2
oblicz długość przekonanej tego sześcianu z góry dziękuję
8 cze 20:20
Eta:
Echch
zuza
P
b
= 4a
2
=> 4a
2
= 100 a
2
= 25 a= 5 cm d= a
√
3
= 5
√
3
8 cze 20:25
zuza :
dzięki ja już nie wyrabiam dobranoc
8 cze 20:28
Eta:
dobranoc
8 cze 20:36