matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
POMOCY POLE!!!
Adiii:
Oblicz pole trójkąta równoramiennego, w którym ramię wynosi 5 cm a podstawa 6cm.
8 cze 19:21
R.W.16l:
ah
P=
2
a=6 h=? l=5
a
b=
=3
2
z pitagorasa h=
√
l
2
−b
2
=
√
25−9
=4 P=12 [cm
2
]
8 cze 19:26