matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ania:
blagam pomocy
Wyznacz wspolczynnik b, wiedzac ze f(x-2)=3x-5 jak to zrobic
15 gru 21:26
Basia:
f(x)=ax+b f(x-2)=a(x-2)+b=ax-2a+b=3x-5 a=3 -2a+b=-5 -6+b=-5 b=1
15 gru 21:28