matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ana:
dane są punkty; A=(-1,2); B=(5,2); C=(3,5) oblicz → → → współrzędne oraz długość wektorów; AB, BC, AC<
15 gru 21:25
Basia:
→ AB=[x
b
-x
a
;y
b
-y
a
] → BC=[x
c
-x
b
;y
c
-y
b
] → AC=[x
c
-x
a
;y
c
-y
a
] podstaw i policz
15 gru 21:31