ostrosłupy
ani: mam 2 zad
zad 1
z graniastosłupa prawidłowego czworokątnego o objętość 648cm3 wycięto ostrosłup o takiej samej
podstawie i wysokości . Oblicz objętość powstałej bryły
zad2.
Na sześcianie o objętości 216cm3 ustawiono ostrosłup o wysokości 4cm i podstawie identycznej
jak ściana sześcianu Oblicz pole powierzchni całkowitej bryły.
8 cze 16:55
ani: dlaczego nie chce wyjść p =240cm2
a=3√216
Pp=6*4/2=12
12*4=48
Ppowie=5*62=5*35=180
180+48cm=228
8 cze 17:55
ani: ponawiam może ktoś zobaczy
8 cze 18:45