matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
aaaaaaaaaaaaaaaaaaa:
Jak to zrobić? Czy prawdą jest, że: tgα+1=
sinα+cosα
cosα
Proszę o wytłumaczenie. Dziękuje z góry
8 cze 16:27
mila:
jaki jest zwiazek miedzy tg sin i cos
8 cze 16:36
robinka:
sinα
cosα
P=
+
=tgα +1
cosα
cosα
L=P
8 cze 16:47