logarytm 2 przykłady ,czy zrobiłem poprawnie?
Tom87: Witam! Czy możecie mi odpowiedzieć czy dobrze wyliczyłem te dwa zadania?
2log24 + log212 = log216 + log212 = 4+1 = 5
i to samo tylko ,że na odejmowanie
2log24 − log212 = ? niestety tego nie wiem jak wyliczyc bo nie ma takich przykładów
na stronie ,te inne zawsze sie czymś różnia
8 cze 13:33
robinka: pierwsze jest źle ma być 4−1=3
1
2c=
2
2c=2−1
c=−1
8 cze 13:48
robinka:
1
1
log242−log2
=log216−log2
=4+1=5
2
2
8 cze 13:50
Tom87: a no masz racje! kurcze jeden bład i całe zadanie się zmienia a co ztym drugim?