ciągi
czekolada: czy to jest dobrze zrobione ?
znjadz sume :
wszystkich liczb calkowitych od 0 do 150 wlacznie.
a
1=0 , a
151=150 , n+151, r=1
a
n=150
s
151= 11325 .

7 cze 19:09
czekolada: s
151= 11325 . −> mialo byc

i u gory w danych n=151 .. a nie "+"
7 cze 19:10
czekolada: ?
7 cze 19:21
Jack: dobrze jest, o ile mamy do czynienia z c. arytm. ale skoro piszesz "r" to chyba tak jest.
7 cze 19:35
b.: no przeciez miala byc suma liczb calkowitych pomiedzy 0 a 150, wiec ciag arytmetyczny
wynik dobry
7 cze 20:15