matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz przybliżoną miarę zaznaczonego na rysunku kąta α
Mek:
7 cze 18:53
daniel:
4,1
tg35
o
=
h
4,1
4,1
h=
=
=5,9
tg35
0,7002
x
2
=4,1
2
+h
2
x=
√
16,81+34,81
≈ 7,18
4,8
cosα=
7,18
cosα≈0,668 α=48
o
KOCHAM MARCIE <3
19 lis 20:45