!
Ola : obliczenia! pierwiastki ! pomocy!
10 + 10√33 + (5√3 + 5√3)
i
3√2 + 2√3 + (3 + √3)
7 cze 16:57
UluŚka1927: w drugim 3√2+2√3+3√3=3√2+5√3 tylko nie jestem pewna
7 cze 17:04
UluŚka1927: w pierwszym 10+10√33+(5√3+5√3)= 10+10√33+10√3=10+20√33 tylko, że też
nie jestem pewna
7 cze 17:08
Eta:
2) 3√2+2√3+3+√3= 3√2+3√3+3= 3( √2+√3+1)
7 cze 17:09
R.W.16l: w 2. jest 3+3
√2+3
√3
| | √3 | |
w 1. jest 10(1+ |
| +√3) i to ew. można zapisać jeszcze tak, że to |
| | 3 | |
7 cze 17:12
Eta:
| | 10√3+3*10√3 | | 40√3 | |
1) 10+ |
| = 10+ |
| |
| | 3 | | 3 | |
7 cze 17:12
Ola : dzieki wielkie
7 cze 18:22