matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
podaj przykład wielomianu w postaci iloczynowej, którego pierwiastkami są
małgosia:
Podaj przykład wielomianu w postaci iloczynowej, którego pierwiastkami są X= −3, X= 2 1/2, X= −√5
7 cze 13:48
Godzio:
W(x) = 2(x+3)(x−2,5)(x+
√
5
)
7 cze 14:11