matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
k
kowal:
wyznacz k
2nk − 1
= a
2nk − a
6 cze 23:38
Lucyna:
2nk −1
= a /* 2nk − a
2nk − a
2nk − 1 = 2nka −a
2
2nk − 2nka = 1 − a
2
k(2n − 2na) = (1−a)(1+a) /:2n(1−a)
1+a
k =
2n
6 cze 23:51