funkcja wykladnicza
misia: Dla jakiego parametru a zbiorem wartosci funkcji jest przedział (0∞) f(x)= 2x+ 2a
6 cze 17:41
Jack: wiesz jak wygląda wykres funkcji f(x)=2x?
6 cze 19:38
Jack: podpowiem, że zbiorem wartości właśnie tej funkcji jest (0,∞).
6 cze 19:45
misia: no wiem jak wygląda 2x
6 cze 20:12
Jack: "+2a" powoduje przesunięcie w górę lub dół tej funkcji. Wiesz już jaki jest zbiór wartości 2x,
a jaki masz znaleźć.
6 cze 20:13
misia: no i co dalej bo własnie tego nie wiem
6 cze 20:16
misia: czy to bedzie 0 ?
6 cze 20:17
Jack: dokładnie tak. a=0.
6 cze 20:19
misia: ok dzięki za pomoc
6 cze 20:38
anik: 27log32 jak to obliczyc
2 kwi 19:48