potęgi
aga: Może mi ktoś wytłumaczyc działania na potęgach
3/2) do poegi 2/3
4/3 do 3/4
6 cze 17:21
mila: może najpierw liczby całkowite
5 do potegi 1/2 =√5
3 do potegi 1/3=pierwiastek 3 stopnia z trzech
4 do potegi 2/3= pierwiastek 3 stopnia z 4 do potęgi drugiej
6 cze 17:24
mila: Dasz radę? jeszcze przypominam że ( 2/3)2=22/32
6 cze 17:27
aga: zasady ogolnie to ja znam
ale 3/2 do 2/3 coś mi nie wychodzi
6 cze 17:32
mila: To będzie pierwiastek 3 stopnia z 3/2 do potegi 2 napisz jak liczysz
6 cze 17:34
aga: no jesli podniose do kwadratu to bedzie pier 3 stopnia z 9/4
6 cze 17:37
mila: Dobrze
6 cze 17:38
aga: no i co dalej
6 cze 17:40
mila: a nie moze tak zostac?
6 cze 17:46
misia: w zadaniu mam ocenic czy podana liczba jest wieksza od 1 lub nie
6 cze 17:48
mila: Acha czyli podziel.masz pod pierwiastkiem 2,25 a to sie = w przybliżeniu 1,3
pierw. trzeciego stopnia z 1 = 1 wszystkie liczby pod pierw. > 1 będą po
spierwiastkowaniu >1
6 cze 17:54
misia: aaaa no to juz kapuje wszystko

too dzięki za pomoc
6 cze 18:00
WIOLKA TAK TO JEST DOBRZE JA M: ≤≤
24 wrz 16:42
WIOLKA: tAK TO JES DOBRZE JA MAM 5 Z MATEMATYKI I TO JEST DOBRZE .......
24 wrz 16:43