matmaaa
Dziaku: 1.Jacek i Wojtek mieszkają w miejscowościach A i B leżących od siebie w odległości 18km.
Chłopcy wyruszyli jednocześnie i szli ze stałą prędkością. Gdyby obaj szli naprzeciw siebie to
spotkaliby się po trzech godzinach marszu. Gdyby odległość wynosiła 15km to po jakim czasie
marszu by się spotkali?
HELP
6 cze 15:44
Dziaku: motocyklista porusza się ze stałą prędkością i przejechał z miasta A do miasta
B w ustalonym czasie, gdyby jechał z prędkością o 6km/h większą to czas przejazdu byłby o 1h
krótszy. Gdyby zaś jego prędkość byłą o 5km/h mniejsza to czas przejazdu byłby o 1h 12"
dłuższy. Z jaką prędkością jechał motocyklista, w jakim czasie pokonał tą odległość i jaka
jest odległość między miastem A i B.
Jeszcze to jakbyscie mogli
6 cze 15:45
Godzio: wpisz w wyszukaj : "motocyklista" a na pewno znajdziesz swoje zadanie zaraz sprawdzę czy to
wyżej tez jest
6 cze 15:50
Godzio:
Nie znalazłem więc tak:
s = 9km
t = 3h
s
1 = 7,5km
t
1 = ?
v = 3km/h
6 cze 15:54
6 cze 15:57