matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyrazenie
kowal:
Wyrażenie (sinα + 1)(
1
cosα
− tgα) po uproszczeniu równa się: ....
5 cze 23:17
Amaz:
chyba cosα
5 cze 23:27
Eta:
założenie : cosα≠0
1
sinα
(1−sinα)
1−sin
2
α
(sinα+1)(
−
)= (sinα+1)*
=
=
cosα
cosα
cosα
cosα
cos
2
α
=
= cosα
cosα
5 cze 23:32