matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
to też mam na poniedziałek
mgda:
⎧
y=−2(x+1)
2
+2
⎩
y=x
2
+2x+3
5 cze 20:20
morfepl:
ja sie za to wezme
5 cze 20:23
mgda:
dzieki
5 cze 20:24
morfepl:
odejmujemy oba równania −2(x
2
+2x+1)+2−x
2
−2x−3=0 −2x
2
−4x−2+2−x
2
−2x−3=0 −3x
2
−6x−3=0 |:(−3) x
2
+2x+1=0 Δ=4−4=0
√
Δ
=0
−2
x=
=−1
2
y=2
5 cze 20:29
morfepl:
a to link do wykresu
http://i47.tinypic.com/53v2f9.jpg
5 cze 20:34