matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz wyrazy a1 i a8 ciagu arytmetycznego majac dane
ciagi arytmetyczne:
a5=3 r=2
5 cze 17:03
morfepl:
a
5
=a
1
+4r → a
1
=a
5
−4r a
1
=3−4*2 a
1
=−5 a
8
=a
5
+3r a
8
=3+3*2 a
8
=9
5 cze 17:07